knäckebröd

Svenska

Tunnbrödsknacke

Genom tiderna har korntunnbröd haft stor betydelse i nordöstra Finlands brödtradition. När en bonde i Kuusamo en lördagsmorgon gick till sitt arbete, sa han till sin fru: "Gör lite tunnbröd, det blir ju helg". Så värmde de bakugnen, och snart var glöden eldröd och utgav sin ljuva värme. Kornmjölet hade lyfts in i husets värme kvällen innan. I det kalla vattnet eller mjölkvasslet blandade man snabbt i kornmjöl, lite vetemjöl, salt och bakpulver. På så sätt blev degen klar. Man bakade ut tunnbröden med handen utan kavle, och snart kunde man steka bröden i ugnen."

Svenska

Skarppi-knäckebröd

Laktosfri, utan tillsatsämnen, fiberrik

Då lågkolhydratdieten landade i Finland och bagerierna utvecklade bröd med lite kolhydrater, beslöt bageriföretagaren Jussi Kumpula pröva på om det var möjligt att tillverka torrt bröd med lite kolhydrater. Det var det.

Svenska
Prenumerera på RSS - knäckebröd