Tietoa yrityksestä

Leipomo J. Martin

Jaakko Martin perusti perheleipomo J. Martin Oy:n  Tammelassa vuonna 1959. Leipomo oli merkittävä työllistäjä alueellaan ja työllisti 40 leipuria. Kiinteistöä laajennettiin 60-luvun lopulla kun tila loppui kesken. Kun Jaakko jäi eläkkeelle 1992, osti Tuottajain Mylly leipomotoiminnan. Vuonna 1999 Kumpulan perhe osti Tammelan leipomon, ja muutaman vuoden kuluttua myös Valkealan leipomon, joka tuhoutui myöhemmin tulipalossa. Vuonna 2014 yhtiöön astui uudet nuoret yrittäjät Jouko Korkiakoski ja Jussi Kumpula, jotka jatkavat leivontaperinteitä erikoistuen näkkileipien leivontaan. Tänäpäivänä leipomo tuottaa rapeita ohra- ja spelttinäkkäreitä sekä erittäin maukkaita siemennäkkileipiä.

Kotimaisuus

Arvostamme ja haluamme tukea kotimaista raaka-aine tuotantoa. Käyttämämme vilja on kotimaista. Osa tuotteistamme täyttää Hyvää Suomesta merkin vaatimukset. Tuotteet on merkitty Hyvää Suomesta logolla.

Ympäristö

Käytämme tuotannossamme ympäristöystävällisiä polttoaineita. Uuni lämpiää nestekaasulla ja sähköä tuotetaan leipomon katolle asennetuilla aurinkopaneeleilla. Parhaillaan aurinkopaneelit tuottavat koko tuotannon ja kiinteistön vaatiman sähkön. Ylijäämä sähkö johdetaan valtakunnan verkkoon. 
Käyttämämme pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä materiaaleja. Tuotannossa syntyvä biojäte jalostetaan biokaasulaitoksella biokaasuksi.